مرحله اول برای شروع ساختمانسازی این است که بدانیم چه ابزارآلات و لوازم برقی موردنیاز است. اینکه بدانیم باید چه وسایل و لوازم برقی را خریداری کنیم نصف کار را انجام دادهایم. برخی از ساختمانسازها که تازهوارد این کارشدهاند آشنایی کامل و تجربه کافی با ابزارآلات و لوازم برقی برای شروع کار ندارند، و دچار اشتباه و بیتجربگی میشوند و گاها بساز به فروشهای باسابقه هم دچار فراموشی میشوند که چه لوازم و وسایلی برای شروع کار نیاز دارند.
داشتن یک چکلیست کامل و جامع مشکل بساز به فروشها را حل کرده است آنها با داشتن این چکلیست دیگر دچار بیتجربگی و فراموشکاری نمیشوند به آنها کمک میکند که هیچچیزی را از قلم نیاندازید.
بابا ادیسون چکلیست موردنیاز مهندسان ساختمان و بساز به فروشان را برای شروع ساختمانسازی با دقت بالا تهیهکرده و کار آنها را آسان کرده است و هیچ ابزاری را از قلم نیانداخته است فقط کافی است که شما این چکلیست طلایی و پرکاربرد را دانلود کنید.
شما با دانلود فایل این چکلیست، کار خود را راحت کردهاید و از همکارانتان پیشی میگیرد.
همراه بابا ادیسون باشید تا در ادامه با اقلام چکلیست لوازم برقی ما آشنا شوید.
این چکلیست مناسب چه ساختمانهایی است؟
این چک لیست لوازم برقی، برای یک واحد مسکونی 100 متر الی 130 متر یا برای ساختمانهای سه طبقه که هر طبقه یک واحد و دو اتاقخواب دارد و دارای پارکینگ، انباری، آسانسور و موتورخانه آسانسور است، مناسب و استاندارد است اما این چک لیست برای خانههای دیگر با متراژهای بیشتر هم مناسب است. بهطور دقیق در داخل فایل ذکرشده است که لوازم برقی برای چه متراژهایی مناسب است، میتوانید با دانلود فایل چک لیست در انتهای همین صفحه به اطلاعات دقیق دسترسی پیدا کنید.
این چکلیست برای مهندسان ساختمان و بساز و فروشها کارایی دارد. شما با دانلود این چکلیست کارتان را راحت کردهاید و هدف از تهیه این چک لیست توسط گروه بابا ادیسون این است که در وقت و زمان شما برای تهیه لوازم ساختمانی صرفهجویی شود و شما با دانلود این چکلیست بهتمامی وسایل موردنیازتان برای شروع ساختمانسازی دسترسی پیدا میکنید.
شاید این سؤال برایتان پیش آید که این چکلیست تا چه زمانی اعتبار دارد، در جواب باید بهتان بگوییم که تا زمانی ساختوساز ادامه دارد این چکلیست هم معتبر است و وابسته به زمان محدود یا خاصی نیست. این چکلیست یک لیست بسیار مرتب و آماده است و فقط کافی است لوازمی که خریداری کردید را جلوی آنها تیک بزنید.
اقلام ذکرشده در این چک لیست چیست؟
تجهیزات روشنایی
آنچه باعث دیدن اشیا و اجسام مختلف میشود، نور است. انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی ساختمان از تنوع بالایی برخوردار هستند. نور و روشنایی از زمانهای قدیم موردتوجه انسانها بوده و به آن اهمیت میدادند. برای نورپردازی فضای داخلی ساختمان و بهکار بردن انواع تجهیزات روشنایی فضای داخلی ساختمانها از دو روش نورپردازی طبیعی و یا مصنوعی استفاده میشود. درواقع میتوان زیبایی و ملموس بودن معماری داخل ساختمان را به لطف نور و لوازم برقی شیک دانست. نمای داخلی ساختمان را میتوان با نورپردازیهای اصولی و صحیح بسیار زیبا کرد.
دیگر زمان آن گذشته است که از نور فقط برای روشن کردن محیط خانه استفاده کرد. بلکه امروزه با بهکار بردن لوازم برقی زینتی و شیک و با نورپردازی میتوان به زیبای فضای داخلی ساختمان را دوچندان زیبا کرد، زیرا که بیشتر به جنبه تزئینی نورپردازی تا روشنایی آن توجه میشود. انواع لوازم برقی فضای داخلی ساختمان از گذشته تا امروز رشد فراوانی داشته است. انواع لامپهای led توانستهاند با فنّاوریهای دیگر که درزمینهٔ نور و روشنایی بهکار میروند در هم آمیزند و فضای اطراف ما را نه تنها نورانیتر بلکه زیباتر و باشکوهتر از قبل کنند.
لامپهای ال ای دی (LED)
لامپهای ال ای دی کاربرد زیادی در طراحی فضای داخلی ساختمان دارند. رنگ این لامپها بسیار روشن و سفید است. از مزایای آنها میتوان به کممصرف بودنشان اشاره کرد. و از معایب آنها این است که قیمت بالایی دارند و به میزان زیادی هم تولید گرما میکنند. میتوانید با دانلود فایل چکلیست، تعداد موردنیاز لامپهای ال ای دیها را پیدا کنید.
لامپهای ال ای دی سقفی
این نوع از لامپهای ال ای دی دارای دوام و کیفیت بالایی هستند. درواقع چراغهای آنها درون جعبهای قرار دارد و موتوری که در داخل جعبه قرارگرفته باعث میشود که گرمای کمتری تولید کنند. کاربرد این نوع آل ای دیها همانطور که از نامش پیداست در سقف ساختمانها است.
لامپهای هالوژن
لامپهای هالوژن کاربرد زیادی در طراحی فضای داخلی ساختمان دارند. رنگ این لامپها بسیار روشن و سفید است. از مزایای آنها کممصرف بودنشان است و از معایبش این است که قیمت بالایی دارند و به میزان زیادی هم تولید گرما میکنند.
لامپهای فلورسنت
یکی از انواع لوازم برقی فضای داخلی ساختمان لامپهای فلورسنت هستند که دارای نور روشنتر با مصرف برق کمتری هستند. امروزه بهکارگیری این نوع از لامپها بسیار رواج دارد. جالب است بدانید که لامپهای فلورسنت یک عیبی دارند و آن این است که هرچه کمتری از آنها استفاده کنید طول عمرشان کمتر خواهد شد، بنابراین در فضاهایی که نیاز است لامپ به مدت زیادی روشن بماند حتماً از لامپهای فلورسنت استفاده کنید.
اسکونس دیوار
برای اینکه بتوان در یک اتاق بزرگ از نور بیشتری را استفاده کرد بهطوری فضا بسیار هنری و جذاب باشد میتوان از این نوع چراغ استفاده کرد. این نوع چراغها دارای این قابلیت است که میتوان بهگونهای آن را تنظیم کرد که نور و روشنایی را به سمت پایین، بالا و یا هر دو طرف تاباند و جلوهای زیبا به محیط خانه بخشید. همچنین از دیگر مکانهایی که میتوان به چراغهای اسکونس استفاده نمود در حمام، اتاقخواب و یا اتاق انتظار است.
لوازم موردنیاز برای سیمکشی ساختمان
لوازم لازم برای سیمکشی ساختمان با توجه به نوع سیمکشی، و مکان سیمکشی در نظر گرفته میشود. آشنایی با وسایل لازم برای سیمکشی ساختمان برای یک برای مهندسان ساختمان و بساز فروشها یک ضرورت بهحساب میآید. شناخت لوازم موردنیاز برای سیمکشی در کنار رعایت یک سری نکات برقکشی ساختمان برای حفظ ایمنی در هنگام کار بسیار اهمیت دارد. شما میتوانید با دانلود این چکلیست با انواع سیمها برای سیمکشی و میزان موردنیاز آن آشنایی پیدا کنید.
برای تهیه وسایل لازم برای سیمکشی ساختمان از سیم ارت گرفته تا تجهیزات اصلی و فنی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید. لوازم تقلبی و باکیفیت نامناسب ممکن است در هنگام اتصالی برق منجر به آسیب رسیدن به برقکار در هنگام کار شود، شما میتوانید لوازم موردنیاز برای سیم کشی ساختمانتان را از فروشگاه بابا ادیسون خریداری کنید.
سیمهای برق موردنیاز برای برق کشی ساختمانها در اندازههای مختلف 0.5، 0.75، 1، 1.5، 2.5، 4، 6، 10، 16، 25، 35، 50 میلی متر مربع و حتی بالاتر برحسب قطر هادی سیم نیز وجود دارد. در ساختمانهای مسکونی سیمهای سایز 0.5 تا 16 میلی متر مربع عمدتاً برای هادیهای فاز و نول کاربرد دارند و بالاتر از آن برای هادی ارت یا مصارف توان بالا استفاده میشود.
رنگ سیمهای برق برای فازهای R و S و T باید به ترتیب قرمز، زرد و سیاه باشند سیم ارت نیز بهصورت ترکیب رنگ زرد و سبز و سیم نول به رنگ آبی است. اما باید دقت شود که در سیم کشی ساختمان عمدتاً در مدارات دو سیمه از سیم مشکی برای فاز و آبی برای نول، در مدارات سه سیمه فاز و نول به رنگهای مشکی و آبی و ارت به رنگ سبز و زرد استفاده میشود. فراموش نکنید رعایت رنگبندی در تأسیسات برق برای حفظ ایمنی الزامی است.
انواع سیمهای برق موردنیاز برای ساختمانها
سیمهای برق ساختمان ازنظر نوع ساختار به سه دسته سیم افشان، سیم نیمه افشان و سیم مفتولی تقسیم میشود.
سیمهای مفتولی
سیمهای مفتولی، به سیم خشک نیز معروف است از یک هسته جامد منفرد با عایق پلاستیکی تشکیلشده است. سیمهای مفتولی قابلیت اتصال و فرم دهی خوبی دارند، اما خم کردن یا پیچاندن آنها ممکن است به سیم آسیب برساند بنابراین بهتر است زمانی از این سیمها استفاده شود که نیازی به خم شدن آنها نباشد. کاربرد اصلی این سیمها در سیمکشی تابلوها و توزیعکنندههای برق است. ولتاژ نامی سیمهای مفتولی ۷۵۰-۴۵۰ ولت است و برای جریانهای مختلف، با سطح مقطع 1.5 تا ۲۴۰ میلی متر مربع ساخته میشوند.
سیمهای افشان
سیمهای افشان از چندین رشته نازک سیم ساختهشده است که باهم یک هادی را تشکیل میدهند. این مدل سیم، رشتهای انعطافپذیر است، بنابراین برای کاربردهایی که سیمها باید خم شوند یا پیچخورده باشند بسیار مناسب است. برقکاران سیم رشتهای را به دلیل انعطافپذیری خوبشان بیش از سیم مفتولی ترجیح میدهند و در کارهایشان استفاده میکنند، زیرابه دلیل انعطافپذیری، عبور آنها از لوله آسانتر است. ولتاژ نامی سیمهای مفتولی ۵۰۰-۳۰۰ ولت است.
کلید و پریز مورد نیاز برای ساختمان
کلید و پریز از اصلیترین المانها در برقکاری ساختمان محسوب میشوند که نه تنها ازنظر کاربرد بلکه ازنظر دکوراسیون داخلی ساختمان نیز دارای اهمیت هستند.
نکتهای که در خرید کلید و پریز باید به آن توجه کنید، ایمنی آنها است. کلید و پریزها مستقیماً باانرژی برق در ارتباط هستند، بنابراین در نصب آنها توجه به نکات ایمنی اهمیت بسزایی دارد. شما میتوانید ایمنترین و بهروزترین کلید پریزها را از فروشگاه بابا ادیسون خریداری کنید.
قیمت کلید و پریز با توجه به جنس و مدل آنها متمایز است. قطعاً مدلهای لوکس به دلیل کیفیت و طراحی زیبایی که دارند، از قیمت بیشتری برخوردار هستند. فروشگاه بابا ادیسون در عرضه انواع لوازم برقی از تنوع بالایی برخوردار است و هرکدام از کلید پریزها قیمتی متفاوت دارند. شما با توجه به سلیقه و بودجهتان میتوانید نسبت به خرید مدل دلخواهتان اقدام کنید.
انواع کلید و پریزها
امروزه کلید و پریزها با توجه به نوع کاربردشان به انواع مختلفی تقسیم میشوند.
کلید و پریز سوئیچی
کلید و پریز سوئیچی از قدیمیترین انواع کلید و پریز هستند که بیشتر در خانه پدربزرگها و یا فیلمهای قدیمی دیده میشود. این مدل کلید و پریزها نصب و کارکرد آسانی دارند، اما امروزه به دلیل وجود مدلهای زیبا و لوکس، طرفداران آنها کم شده است.
کلید لمسی
کلید لمسی یا تاچ ازجمله مدرنترین نوع کلید است که استفاده از آن در خانههای هوشمند رایج است. این کلید با حرارت دست فعالشده و عمل میکند.
کلید و پریز تایمری
این نوع قطعات در مکانهایی مثل حیاط و راهپله که لامپ نباید مدام روشن بماند قابلنصب هستند. کلید و پریزهای تایمری قابل تنظیم هستند و میتوان زمان خاموش و یا روشن کردن آنها را کنترل نمود.
کلید با سنسور حرکتی
کلیدهای سنسور دار به میزان قابلتوجهی منجر به بهینهسازی مصرف انرژی برق میشوند، زیرا تنها در صورت حضور افراد روشنشده و پس از مدتی خاموش میشوند. از این نوع تجهیزات در راهروها استفاده میشود.
کلیدهای تک پل و دو پل
کلیدهای تک پل تنها برای خاموش و روشن کردن یک مدار مورداستفاده قرار میگیرند، اما با استفاده از کلیدهای دو پل میتوان دو مدار را قطع و وصل کرد. از کلیدهای دو پل معمولاً برای لوستر و تعداد لامپ دو یا بیشتر استفاده میشود.
پریز برق یو پی اس
این نوع پریز، دستگاهی که به آن وصل میشود را به منبع ذخیره برق وصل میکند و هنگامیکه برق قطع میشود، این دستگاه همچنان روشن خواهد ماند.
پریز برق ارت دار
این پریزها مجهز به یک سیم ارت دار هستند که برای تخلیه بار الکتریکی به زمین وصل شدهاند. این سیم با انتقال الکتریسیته که در مدار تخلیهشده مانع از برقگرفتگی افراد میشود.
کلام آخر
داشتن یک چک لیست کامل و جامع مشکل بساز به فروشها را حل کرده است آنها با داشتن این چک لیست دیگر دچار بیتجربگی و فراموشکاری نمیشوند به شما کمک میکند که هیچچیزی را از قلم نی اندازید. شما با دانلود فایل این چک لیست، کار خود را راحت کردهاید و از همکارانتان پیشی میگیرد.
این چک لیست برای مهندسان ساختمان و بساز و فروشها کارایی دارد. شما با دانلود این چک لیست کارتان را راحت کردهاید و هدف از تهیه این چک لیست توسط گروه بابا ادیسون این است که در وقت و زمان شما برای تهیه لوازم ساختمانی صرفهجویی شود و شما با دانلود این چک لیست بهتمامی وسایل موردنیازتان برای شروع ساختمانسازی دسترسی پیدا میکنید.