یکی از موضوعات مهمی که بهمنظور استفاده از وسایل برقی ساختمان باید به آن توجه داشته باشید، محافظت از این وسایل برقی است.
دراینبین شما میتوانید به شکل سریع اقدام به محافظت از وسایل برقی کنید. دراینبین یکی از سؤالات مهمی که مطرح میشود این است که چگونه میتواند به شکل سریع اقدام به محافظت از برق ساختمان کرد.
بهمنظور بررسی این مسئله با سایت بابا ادیسون همراه باشید تا در مورد نحوه محافظ برق ساختمان با کنتاکتور صحبت کرده و در این زمینه اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.
نحوه محافظت از برق ساختمان با کنتاکتور
بهمنظور محافظت از برق شما باید از یک محافظ و یک کنتاکتور استفاده کنید. استفاده از کنتاکتور به شما کمک میکند تا بتوانید فرآیند محافظت از برق را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. این وسیله میتواند کار محافظت از برق را برای شما ساده کند.
بهمنظور استفاده از کنتاکتور شاهد سه مدار مختلف هستیم. این مدارها برای برق تک فاز خانگی گزینه مناسبی هستند و میتوانند مورداستفاده قرار بگیرند.
اگر بخواهیم شمارا با این مدارها آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مدار فرمان
برای استفاده از مدار فرمان باید از یک سیم فاز به PH استفاده کرد و یک نول هم به N متصل شود. پس از انجام این کار یک سیم فاز باید به بخش ۱۵ که در تصویر مشخصشده و در بخش پایین محافظ است وصل شود.
همچنین در گام بعدی باید یک سیم از A2 کنتاکتور به بخش ۱۸ محافظ متصل شود و در گام بعدی نیز یک نول هم به A1 برده شود. از این طریق بهراحتی میتوانید مدار فرمان محافظ را به کنتاکتور متصل کنید.
مدار قدرت
در بخش بعدی برای محافظت از برق ساختمان با کنتاکتور باید مدار قدرت کنتاکتور را متصل کنید. در این گام باید سه سیم از فیوز زیر کنتور را به بخش ورودی دستگاه کنتاکتور و قسمتهای 1، 3 و 5 متصل کرده و همچنین از بخشهای 2، 4 و 6 کنتاکتور هم سیم به جعبه فیوز برده و درنهایت نیز این سیمها را جعبهفیوز بهکل برق ساختمان متصل کنید.
شاید برای شما هم جالب باشید که کاربرد کنتاکتور در تابلو برق را بدانید. برای خواندن این مقاله اینجا کلیک کنید.
برندهای مطرح
برای مشاهدهی محصولات روی هر یک از برندها کلیک کنید.
نکات مهم بهمنظور استفاده از کنتاکتور
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که محافظهای معمولی دارای یک ورودی و یک خروجی هستند.
در چنین شرایطی باید ورودی دو شاخه محافظ داخل پریز زدهشده و خروجی هم به شکل پریز است که روی محافظ نصبشده و بر روی آن قرار میگیرد.
برای نصب این دسته از محافظها باید برق به ورودی محافظ وصل شده تا محافظ روشن باقی بماند و خروجی هم که پریز روی محافظ است باید بهصورت کامل و دقیق به کنتاکتور وصل شود.
در گام بعدی برای نصب ورودی در تابلو برق نیز به یک پریز تابلویی نیاز است تا این پریز داخل تابلو نصب شود. همچنین محافظ معمولی باید بر روی ریل داخل تابلو نصبشده تا بتوان از آن استفاده کرد.
از سوی دیگر برای دو شاخه لازم است تا نیم متر سیم به دو شاخه وصل شده و دو شاخه را به پریز روی محافظ متصل کنید. از سوی دیگر آن سر سیم را نیز باید به دو شاخه متصل کرده و آن را به کنتاکتور وصل کنید. در این گام باید یک رشته به بخش A1 و یک رشته هم به بخش A2 وصل شود. سپس میتوانید این محافظ را هم به کنتاکتور متصل کرده و از این طریق از کنتاکتور برای محافظت از برق ساختمان استفاده کنید.
با وجود این که شما میتوانید از کنتاکتور استفاده کنید، پیشنهاد میشود که اگر تجربهای در استفاده و نصب از کنتاکتور ندارید، برای اتصال این قطعه به سراغ افراد متخصص رفته و از افراد باتجربه و حرفهای بخواهید تا کنتاکتور را متصل کرده و از این طریق از برق ساختمان محافظت کرد. این مسئله به شما کمک میکند تا به خوبی بتوانید از قطعات ایمنی برای افزایش امنیت ساختمان خود استفاده کنید.
حرف آخر
در این مطلب از سایت بابا ادیسون نگاهی به محافظ برق ساختمان با کنتاکتور انداخته و تلاش کردیم تا بیان کنیم که چگونه میتوانید از کنتاکتور استفاده کرده و از این طریق اقدام به محافظت از برق ساختمان کرده و امنیت و ایمنی ساختمان خود را در حوزه تجهیزات الکترونیکی به طرز چشمگیری افزایش دهید.
لطفا از پیج اینستاگرام ما حمایت کنید.